henk sannes

Je zegt heel makkelijk: ík ben fotograaf', maar ... 

‘Fotograaf’ is een woord dat de lading niet heel erg goed dekt.
Wat ik doe is vorm geven aan wat mij interesseert, boeit en raakt. Ik geef vorm met een camera. Voor beeldhouwer ben ik te lui, voor schilder te ongeduldig, het componeren van muziek is te moeilijk; schrijver of dichter, dat is iets dat ook zou hebben gekund.
 
Fotografie is schrijven met licht, en ik ‘schrijf op’ en leg vast wat ik zie en wat mij verbaast; soms een [vergane] bloem, soms de beweging van water, een dier, een situatie, van alles wat dus. Eigenlijk zoals het fotootje hierboven: ik kijk door een venstertje naar de wereld, ik zie niet alles van de wereld, en u ziet ook niet alles van mij [en dat hoeft ook niet]; maar wat ik zie, probeer ik vast te leggen, voor mijn eigen plezier en genoegen en ook om te delen met anderen, bijvoorbeeld door een aantal foto’s tentoon te stellen.
 
De foto’s op deze site zijn een selectie van alles wat ik in de afgelopen jaren gemaakt heb, een grote verscheidenheid van de alledaagse wereld om ons heen, die zoveel moois bevat als je er af en toe bij stilstaat.
En als je dan toch stilstaat, is het een kleine moeite om er een foto van te maken.
 
Ik hoop dat de foto’s iets teweeg brengen, een gevoel van herkenning, misschien verbazing of ontroering, en dat u zich er eentje of een paar blijft herinneren.
Als dat gebeurt, is dat het grootste plezier dat u mij kunt geven.
 
Mag ik u 'welkom' heten?
 
henk sannes

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee